ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Måndags kväll...

Publicerad 2011-11-07 20:35:18 i Allmänt,

1,5 dygn!!!

Dagen började med sovmorgon då jag inte skulle iväg till jobb, och efter lite funderande kom Stor på att hon faktiskt ville gå till skolan. Visst, nu har hon gjort det ett par veckor men då har vi ju gått efter eller "följt" med bilen, hon har aldrig tidigare gått själv över vägen... Men, men... Nån gång ska vara den första. Så när vi vinkat av Stor åt vi andra frukost, det hade ju naturligtvis Stor redan gjort innan hon gick. Fast som den hönsmamma jag är kunde jag inte låta bli att ringa skolan: -Hade hon kommit i tid? och framför allt: -Hade hon kommit fram? Japp! Det hade hon. Fm tillbringades med dataspel och Legobygge. Efter lite fika gick vi ut för lite lek innan vi hämtade Stor, men både påklädning och promenaden till skolan tog en evigtid så det blev inte många minuters lek innan Stor slutade. Liten han dock med att både klättra upp och åka den allra högsta av rutchkanor ett par gånger, mitt hjärta stannade lika många gånger... Hemvägen blev dock inte lika munter som ditvägen när Stor kom på att hon inte alls fick gå till Miniorerna pga Litens magsjuka. Jättesvårt att förklara, både för Stor & Mellan, att till skolan MÅSTE man gå så länge det inte är DU själv som är sjuk, till fska/fritids och andra aktiviteter får man INTE gå så fort det är någon i familjen som är magsjuk. Så på väg hem bryter självaste Utbrottet ut. Skrik, gråt, hot ( hon skulle göra sönder ALLA saker jag genomtiderna fått av henne och jag skulle ALDRIG mer få något av henne och hon skulle BARA knäppa jackan om hon fick gå på Miniorerna) och när vi kom hem slängdes det saker (läs: skottkärra).

Väl hemma, vi mötte ÖmmaModer på vägen, var Mormor & Kottar ute medans jag snabbt fixade lunch, kycklingbitar fanns i kylen så med lite creamfresh, sweetchili och vitlök och salt blev det snabbt kycklingkryta och couscous, gottgott! Eftersom Stor skulle gått på Miniorerna och där skulle det varit Filmvisning så fick vi fixa lite filmmys hemma. Medans Stor, Liten & Mormor var nere hos STor fixade han värsta bion med biljetter och "påpkån". Filmen blev Gnomeo&Julia, gillas av alla :)



Eftersom mycket tid tillbringats vid dator och TV blev det lite Uno & Fia efter middagen, vilken Liten bokstavligen talat somnade I.

Nu sover de alla tre i vårt sovrum... Redan i går bars Litens säng och lekrummsmadrassen in och bäddades, tycker om att ha dem nära när de är sjuka... Eller förväntas bli, än andas vi inte ut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela