ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Dålig uppdatering här...

Publicerad 2011-07-31 22:28:02 i Allmänt,

... kan bero på det underbara vädret!!! Dagen har tillbringats ute. På altanen! I sandlådan! På gräset! I trädgårdsmöblerna! I poolen! Stor har varit med Mormor och plockat svamp och blåbär. Och kom hem med ruskiga myggbett. Stora, ömma, svullna och kloiande. Nu har de behandlats med Clarityn, Alsolgel och Alvedon. Hoppas hon får sova LillaPluttan.

Nu äntligen är kameran tömd... Så lite mer semesterbilder...

Vi börjar med NordensArk!!!Vi går raskt vidare till det årliga besöket på HavetsHus...

ModigaMamman!!!Färjbilder...

"Sista"doppet! Kallt och blåsigt, men badas skulle det göras i Skärhamn...


Nu sover alla Kottar, äntligen. I mon har vi vår första semesterdag utan Mannen, han börjar jobba. Vad hittar vi på??? Strålande sol ska det iaf bli...

Kalas och cruising!!!

Publicerad 2011-07-30 08:49:13 i Allmänt,

Först ett litet 5-års kalas, ALLA kottar är bjudna!!! Det gillar vi!!! Tack SötasteLova!!!

Nu snabbapuckar dusch och kalas snygga till!!!

Tisdag! Semesterv. 2!

Publicerad 2011-07-26 19:28:38 i Allmänt,

Har varit en bra dag! Mellan och Mannen fiskat, Stor hos Faster och jag och Bäbis har haft gott trädgårdshäng, plockat vinbär och gjort saft... Finns massor att skriva och bra bilder. Men jag orkar inte... Trött och stel i axlarna, luktar apa och borde städa... I mon åker vi och hämtar Stor!!! Hon är saknad...

Uppe med tuppen!!!

Publicerad 2011-07-25 06:51:04 i Allmänt,Vi har redan gjort och ätit välling, fixat och druckit kaffe, matat katterna, bytt blöt Bäbisblöja och lekt en kvart med två plåster!!! Tack och lov för IKEAplåster, de är hur hållbara som hällst och klistrar sig fast efter en mindre milljon avpillningar. En småbarns mammas bässta vän!!!Dagen idag består av: Vet vi inte riktigt! Ev kommer Mellans kompis Alvar hit med tillhörande mamma. Mellan är sugen på att ha ett kalas så vi bjuder på marängtårta, skulle haft korv också för det har man på alla finare kalas tyckte Mellan, men det glömde vi när vi var och handlade igår. Blir det ingen lek här åker vi ev in till stan för lite lek. Dagen går lite på lösa boliner alltså...

Saknar våran Stor! Hon ringde igår vid läggdax och sa GodNatt. Hon var nöjd och allt hade gått bra, men som den övertolkande Mamma jag är tyckte jag att hon minnsan lät liiite lessen på rösten. Hoppas hoppas de får det riktigt bra och mysigt. På onsdag åker vi ner och hämtar henne!!!

Matkoma...

Publicerad 2011-07-24 16:53:41 i Allmänt,

Har varit i stan på kalas för Kottarnas farfar som fyller 79 minnsan!!! God mat och trevligt sällskap, så nu är frågan: Däcka i soffan el en promenad???

Vi har även vinkat av Stor som åkt med FasterAnnica till mörkasteSmåland, saknaden är stor... Men så glad och stolt hon var... Min lillalutta!!! <3

Källarstäd???

Publicerad 2011-07-23 17:03:35 i Allmänt,

Drog igång att röj i klädhögen under trappen. Nu ser det inte bara för j*****t ut, utan tom för överj*****t ut. Men det finn FYRA kartonger till en liten Bäbbe som ska komma vilken dag som hällst, fyra kassar till två små flickor i Småland och en kartong till en pojk i stan. Även tre stora säckar med saker som ska ner i närmaste UFFinsamling. SköntSkönt!!! Nu ska Kottarna skäljas av för om en stund kommer FasterAnnica.... Det vankas KycklingTortillas!!!

Mina tankar går till Oslo...

Publicerad 2011-07-23 10:13:53 i Allmänt,

Det som händer i Norge just nu är så fruktansvärt. Jag sänder mina varmaste tankar till dom drabbade och deras nära och kära. Sånt här ska aldrig behöva hända.
Det som händer i Norge just nu är så fruktansvärt. Jag sänder mina varmaste tankar till dom drabbade och deras nära och kära. Sånt här ska aldrig behöva hända.

Semesterbilder Del 1! Från Mobilen...

Publicerad 2011-07-23 08:53:42 i Allmänt,


Första doppet!!!


Första krabban!!!


Skredsvik!!!


Så nöjd!!!


Modig!!!


Modig!!!


Frusen...


Kvällspromenad på campingen...
Vid stugan...
Tisdag! Återkommer om vad badplatsen heter...


Tada!!!
Har tråkigt i bilen iväntan på färjan...
Akutinköpta glajjer på macken. Fanns inte så så mycket att välja på :)


Efterlängtad glass i Skärhamn!!!


På väg!!! Tjörnbron...


Ja, jag vet att jag använder bloggen somm ett fotoalbum...

Nu: Snabbafix för StorKottarna ska på barnkalas hos SötasteLina som fyller 6 år!!!

Borde...

Publicerad 2011-07-22 19:26:48 i Allmänt,

Borde blogga lite meeeen... Varmt och kvavt är det, mätta är vi och det är FredagsMys dags. Så bloggandet och bilder får vänta, till i mon kanske... Hoppas på bättre väder så vi kan börja tvätta.
Hej Hopp!!!

Bläch!!!

Publicerad 2011-07-17 21:21:09 i Allmänt,Det tristaste jag vet är att packa!!! Jag blir sur, arg och irriterad. Det är tom tristare än att packa UPP. Packa upp kräver ingen tanke, det är bara att ösa ner i tvättkorgen och ställa tillbaka. Ska man packa måste man tänka till. HUR länge ska man vara borta? VART ska man? VAD ska man GÖRA? VAD kommer det bli för väder? osv... Ska man sen packa till fler än bara sig själv ska vi inte prata om saken. Inte ens en fungerande PackLista har jag fått till heller. Har mest bara irrat omkring och packat ner det jag just haft i huvudet. Kommer ha glömt hälften...

Semester Dag 1

Publicerad 2011-07-15 18:26:03 i Allmänt,

Vid 12 gav vi oss av. Började med fika bestående av mackor och Solrosplättar (Plättar gjorda på solrosolja då smöret var slut). Plättarna var poppis och tre Kottar åt upp vad som enligt rec. var stekt för FYRA pers. Kan bero på 3 msk vaniljsocker i??? Mätta, nöjda och glada blev Fornbyn ett riktigt nöje!!! Bilder kommer, om inte i dag så i mon :) Nu: Maten lagas i köket, Kottarna duschade, till efterrätt blir det nått med blåbär, gillar vi!

ÄntligenÄntligenÄntligenÄntligen!!!!!

Publicerad 2011-07-14 06:45:22 i Allmänt,


Orkade inte leta upp en bild på mig så jag Googlade istället. Föreställbort Bruttan på bilden och föreställin mig i stället. Där har ni det !!! SEMESTER!!! Sista dagen på jobbet! Och när jag kommer tillbaka är allt som vanligt igen: Rätt folk på rätt plats!

Äntligen!

Publicerad 2011-07-13 21:47:58 i Allmänt,

Har lärt mig hur jag sparar bilder från webbkameran för att sen lägga upp dem här... Just nu!!!Undrar vad jag lär mig i mon???

Nya planer...

Publicerad 2011-07-12 11:49:26 i Allmänt,

Tanken var bad men eftersom vädret visade sig från sin sämre sida planerar vi om och tar oss till djurparken... lite fika förbereds sedan bär det av efter lunch.

Tröttes tös i dag! Först Ikea m SötasteAni...

Publicerad 2011-07-11 22:49:52 i Allmänt,

mms_img24142 (MMS)

Tröttes tös i dag! Först Ikea m SötasteAnita. Trevligttrevligt! Men så ont i fötterna. På kvällen grill m FamFrånBetel. Också mycket trevligt! Som den värdelösa bloggare jag är togs inte ett enda foto, utom när Bäbis skulle sova. DÅ hittade vi kameran ;-)

Söndagkväll...

Publicerad 2011-07-10 20:49:58 i Allmänt,

En intensiv helg kan man väll lugnt säga... Gårdagen tillbringades på Hantverksmässa, trevligttrevligt!!! Inköpen blev inte så många en present och lite tyg till Stors vimplar. Korv & glass i hamnen! På kvällen blev det grillat på altanen... Vad Man & Barn gjort hela dagen har jag ingen aning om... Dagen idag började med städ. Tack FantastiskaStor som tog hand om sina småsyskon så Mamman fick städa!!! Fast det blir ju aldrig klart ändå! Har megahögen med tvätt att vika och lägga in, köket skulle behöva skuras från golv till tak, idag tog jag fläckar som syns och golvet bara, badrummet inte klart, fönstren borde putsas, källare och tvättstugan ska vi inte prata om...
Men när just när jag gick där och dammsög och funderade på hur vi skulle belöna oss efter detta trista städande, knackar det på dörren: Systrarna, med mamma, från Bergsvägen undrade om vi var sugna på lek med fika på em? Självklart var vi det! 14.30 bestämmdes! Då hann jag göra lite mer städ&tvätt, fixa lunch, duscha och frächa till Kottarna. Hallonpaj, glass, kaffe, saft, lek och lite skvaller blev vår belöning!!! Väl hemma var det kvällsmat, bad, bädda rent i sängarna och bums i säng som gällde. Stor och Mellan fick titta en stund på Allsången medans jag nattade Bäbis... Så var vår helg, i KORThet...

Lördag!!!

Publicerad 2011-07-09 08:13:43 i Allmänt,

Tröttare än tröttast var jag igår efter en natt nästan helt utan sömn, så jag gick och la mig redan före 22, en fredag!!! En småbarnsmamman liv!!! Idag mår vi mycket bättre!!! Obligatoriskt kaffe och välling i soffan är avklarat. Stor sovit HELA natten, och sover iof fortfarande, i nya rummet. Min älskade dotter har inte förmågan att organisera och sortera, vilket gör mig GALEN. Det går inte att vi ska plocka i rummet tillsammans. Så nu får hon göra först och sedan går jag in och gör om... Kanske inte det meeest pedagogiska, men det enda rätta just nu. Hon snöar in på detaljer.... Hon gör så gott hon kan och jag gör inte om ALLT hon gör. Hon vill rada upp allt på skrivbordet och jag vill sortera i lådor och burkar...

Dagen idag består av en tur till Hantverksmässan i Hjo tillsammans med Mannens bror med tillhörande sambo. TrevligtTrevligt!!!

Efter veckans tema: Fragglarna! Måste jag ju bara visa...

http://youtu.be/HAudBe6vAS0

En helt vanlig torsdag...

Publicerad 2011-07-07 19:00:29 i Allmänt,

Först jobb!!! Mannen och Kottar hemma- semester! På em ringde jag i panik hit Sötase-Åsa med tillhörande barn... Kom och rädda mig! skrek jag i telefon. Och det gjorde hon,självklart! Men som den värdelösa bloggare jag är togs det inte ett enda kort. Inte på badande barn, inte på altanhäng, inte på saft i färgglada muggar, inte på vattenmelonen eller plommonen, inte på strålande sol, inte på katter, inte på barn i lekstugan, inte på springande barn i vattenspridaren... Inte på någonting togs ett endase kort!!! Men trevligt var det!

Klippningen!!!

Publicerad 2011-07-06 22:11:10 i Allmänt,


För en gångs skull var hon mycket nöjd med att få vara i centrum...


PremiärKlippningen!!!
 Nu ser hon ut som en friserad Fraggel istället. Så duktig hon var lilla Pluttan. Satt som ett ljus hela tiden, lite jobbigt var det bara när skyddsatteraljen kanade ner. Varje gång hon drog upp det sa hon: -Så!


Vi väntar på att Stor ska bli klar!

Gårdagen i bilder!!!

Publicerad 2011-07-06 22:01:42 i Allmänt,


-Men HerreGud! Jag vill inte ha frukost på sängen!!!


Hon får god hjälp med presentöppnandet...


Cykelhjälm, böcker, skor och en klipptid... Bilder från klippningen finns i mob.en, kommer sen!


Ullareds-fynd!!! Tack!!!
-Jag fick en spejtbård!!!
Nyklippt!!!
Tack alla som var med och gjorde Stors 7-års dag till en riktigt bra dag!!!Stor 7 år! Mycket har vi gjort. Stor och B...

Publicerad 2011-07-05 22:24:45 i Allmänt,

Stor 7 år! Mycket har vi gjort. Stor och Bäbis varit hos frisören, så duktiga de var. Städat, förberett kalas. Bäbis och Mannen tog en tur till VC, utslagen återkom med besked, så med. införskaffades. Kalasat! Nu är de helt borta. Trött! Bilder kommer i mon.

Söndag!

Publicerad 2011-07-03 20:00:03 i Allmänt,

I dag fick jag sovmorgon. Tack! Aptrött ändå... Det var Kottarna med, alla sov 19.10. När hände det sist??? I dag har det grejats ute. Det har klipps och rensats... Även en tur till jouren. Bäbis Nässelfeber växte ut över HELA kroppen. 3 st kortison tabletter blev det. Nu när hon gick och lade sig var det bättre, men inte borta.

Årets första vindruvskrig bröt ut vid eftermiddagsfikat. Det var så supersura så det var ingen som kunde äta dem ändå. De passa utmärkt till att kasta på varandra. Riktigt familjeunderhållning!

Vi vinkade av SötasteAnna som varit här sen igår. Alltid lika trevligt även fast de boende i huset kanske inte visade sig från sin bästa sida, läs jag... Förlåt Anna! Trött var bara förnamnet...

Nu: Dusch, sedan gör jag Kottarna sällskap. I mon är en tur till IKEA inplanerad. Skrivbord och säng! Ser det som ett träningspass på det socialeserandeplanet för Kottarna... Det märks att de bara varit med till affären den sista tiden... Nu tar vi tag i "att-visstas-i-offentligamiljöer-utan-att-skämma-ut-Mamman"-träningen.

Lördag!!!

Publicerad 2011-07-02 19:52:29 i Allmänt,

... i bilder...


Vi går ut hårt med Nässelfeber...


Innan det blev bättre blev det sämre...


Bus!!!

Efteråt var det kalasdax...


Det lilla födelsedagsbarnet!!!

På väg hem såg vi en helikopter som åkte fram och tillbaka över flygfältet...


... på ruskigt låg höjd!!!


Väl hemma blev sorgen stor... Efter 2.5 år är det bara att inse:


De har gjort sitt!!!

Köpte mig ett par nya: 59:- på ICA!!! Dagens fynd!!!

Nu LördagsMys med Kottar och Kusin.

07.30!

Publicerad 2011-07-02 07:51:00 i Allmänt,

07.30 var 4 av 5 i hus nr 8 redan vakna.
Mörkt och grått med duggregn.
Fiff och fix!
Lunch på stan.
Kalas i em.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela