ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Onsdag...

Publicerad 2012-02-29 17:57:04 i Allmänt,

Tyckte jag var bättre... Så jag skickade i väg Mannen tillbaka till jobbet efter att han hämtar Kottarna när Stor fick ont i magen. Kan man ju fundera på om hur bra ide det var... Men iaf: Magontet gick över omgående då hon kom hem. Efter en stund kom det fram att ontet berodde på att hon var orolig för mig! Lilla Pluttan! Hon var rädd att jag skulle bli så yr att jag ramlar. Vi pratade om det och jag ringde fritids och förklarade. De hade anat att det var det. Eftermiddagen har vi tillbringat på altanen, med glajjer och kepa då solen gör mig yrare än vanligt :( Nu: Mannen fixat mat!

Efter regn kommer..... SNÖ?

Publicerad 2012-02-27 16:01:52 i Allmänt,

ÖmmaModer fick hämta Mamman på jobb. Yrsel! ÖmmaModer kör till vårdcentral. Vårdcentral säger: Anemi, utmattning och kristaller i örat. Du är nu sjukskriven i MINST 2 veckor! Jag sa: Fan!

Nähe!

Publicerad 2012-02-26 19:59:12 i Allmänt,

Hade jag fått som jag ville hade jag hunnit baka lite Opaisar med, men så blir det inte. Dagen idag har gått i ett, ändå blev Me&Ipartyt inställt, gruff gruff. Men, men sjuka barn går före allt. Så fm tillbringades i kyrkan. Barnen sjöng så vackert och Stor har äntligen fått sin Barnens Bibel. På väg hem hoppade vi in på Coop och köpte bröd och grillmat, den strålande solen måste utnyttjas då vi inte var ute nått igår. Så hem! Grilla! Mannen snickrade inne så vi höll oss ute så länge det gick. Efter maten kom Stors kompis Axel för att leka. Mellan förstod inte alla varför inte han dög längre... Nu har hamrandet tystnat och Kottarna sover... Hoppar jag över Kontoret skulle jag kunna baka... Näää! Får bli soppa utan bröd i mon.

Kalasdag med stort K!!!

Publicerad 2012-02-25 08:14:14 i Allmänt,

Om 45 är planen att förste av fem måste in i duschen, sedan en jämnström av duschande, jag tror jag börjar, sedan Stor då våra hår kräver sin torkningstid... Sedan Liten, Mellan och Mannen i en blandad ordning. I huvudet är tom väskan redan färdigpackad: Pj, våtservetter, handsprit, snuttefiltar, extrakläder, tandborste, (Lika bra att vara preppad) Dagen bjuder på TVÅ kalas! Först hos ÖmmaModer och sedan några mil bort StorKusinerna.Välling? Tror ni vi behöver ha med välling? Enligt gnällfaktorn just nu verkar det så... En liten parantes: Liten har kommit på att hon inte alla vill vare sig kissa el b****a på toaletten? Hon ska ha blöja? Ondaondaonda Mamman bara vägrar! Näe, inte ska hon börja med blöja IGEN??? I flera veckor ar hon ju varit HELT blöjfri på dagtid iaf. Förtsättning följer om vi säger så...

 Näpp, nu inner vi inte sitta här mer.

 Måste övertala Stor om att hon faktiskt visst vill ha de kläder jag planerat...

Ljust!

Publicerad 2012-02-24 19:05:13 i Allmänt,

Åkte från jobb strax efter 17, och det var ljust! När hände det sist? Underbart!

Sov, människa! Sov!

Publicerad 2012-02-22 21:38:19 i Allmänt,

Snortrött är jag. Ömmamoder var här en sväng, tack! När hon åkt efter lunch däckade jag i soffan och hade lätt kunnat sitta där resten av dan. Men det går ju inte... Somnade nog en stund när StorKottarna såg på Bolibompa. Tack och lov att jag höll mig vaken under tandborstningen. På tal om tandborstning så gick tandläk.besöket med Stor idag riktigt bra. Inga hål, lite tandsten och återbesök om ett år för att kolla överbett. Nä, nu måste jag sova! I mon är det första besöket för 6åringarna på skolan. Kommer nog bli både spännande och nervöst. Inte minst för mig... Det är ju jag som ska hålla ordning på dom!

Nöjd!

Publicerad 2012-02-22 17:07:24 i Allmänt,

Är fantastiskt nöjd med mig själv! Jag kom nämligen ihåg att tala om på fska/fritids att KottarnaWe kommer till frukost i mon. Lite gläder en lätt sliten 3barns mor med normalstörd sömnrytm ;)

Rokad? (Är det ens ett ord?)

Publicerad 2012-02-21 22:08:38 i Allmänt,

När vi ändå inte har nått annat för oss byter vi sängar med varandra. Går och lägger mig i Mellans men lovar att uppdatera om förändring sker... Nej, inga bilder på FrisörFrillan. Jag har redan duschat!

Klippeti klippt!

Publicerad 2012-02-21 21:01:41 i Allmänt,Har just fått en fördom bekräftad: Att frisörer VET ALLT!!! Min underbara frisör har varit gift med nån som är släkt med sonen till våra grannar :) ALLA känner Bertil!!!

Ha!!!

Publicerad 2012-02-21 15:18:59 i Allmänt,Ibland har man bara tur!!! Hade på känn, eller rättare sagt: Var helt säger på att jag hade en klipptid på tis. nästa v. Men min vanliga OTUR så har vi APT just då, så jag skulle boka om, IDAG!!! DET var väll himmla tur då det visade sig att klipptiden var inte alls på tis NÄSTA vecka. Den var IDAG!!! Ruskigt dyrt det hade blivit att missa den!!! DET har jag gjort EN gång och egentligen borde jag vara LITE mer nog med mina bokade tider efter det, men inte! Men, men!

Hmm?

Publicerad 2012-02-18 11:51:46 i Allmänt,

När stadens uteliggare tar bussen ut på landet för fråga om de får låna toaletten, då vet man att det ligger i tiden att städa. Den luktade nämligen som den på bussatationen... Dom kände sig som hemma!

Trötthet!

Publicerad 2012-02-16 21:59:41 i Allmänt,

Bäddat ner mig i Mellans säng, han sover på madrassen. -Vi kan låssas att det här är din säng! sa han och pekade på sin säng, och eftersom propellernLiten ligger i "min" säng, var jag inte sen med att säga: -Japp, det gör vi! Så nu hoppas vi på bra sömn, och ställer inte kl till i mon.

Natt!

Publicerad 2012-02-15 21:20:17 i Allmänt,

Duschad och med två Alvedon tar jag min PMS och går och lägger mig! Var på bibblan med jobbbarnen och hittade mig en bok...

:)

Publicerad 2012-02-14 18:51:29 i Allmänt,

-Det ni säger, det tänker jag i min hjärna! / Mellan 4år & 9mån

Kväll!

Publicerad 2012-02-14 18:47:53 i Allmänt,

Sitter på pallen i badrummet och håller Mellan sällskap när han badar. Om fm var turbulent var em lika lugn. ÖmmaModer kom på besök, med fika och tulpaner. Hon förbarmade sig över Stor och gick till backen en stund. I kväll har Liten fått högre feber och kopporna kliar mer. Känns som om vi pumpar i henne Ipren och Tavegyl :( ... och i mon ska jag jobba...

Vi kom ut!

Publicerad 2012-02-12 22:33:11 i Allmänt,

Solen sken, fåglarna sjöng och det var verkligen super skönt. Bästa kommentaren var Stors: vilket underbart väder! och hon som var mest skeptisk till att gå ut. Elden tog sig till slut och korvarna grillades. Det var verkligen behövligt, frisk luft och solljuset. Nästan två timmar var vi ute. Mellan tjafs och trams stack jag näsan mot solen. Kallt och minusgrader i luften men snön på altanen smälte och det torkade upp. Fotade lite och trodde i min enfald att jag skulle hinna, läs komma åt datorn, för att lägga in dem, men inte. Annars har vi inte gjort mer än att de på film, tack snälla Familjen på Ringvägen för lånet av alla filmer, och jag har hunnit med två mindre psykbryt över att det ligger saker ÖVERALLT!!!! Saker tom flyttar på sig, bara så där!!! JAG BLIR TOKIG!!! Prickstatus: Liten fler och Mellan färre. Litens kliar, det gör inte Mellans. Stors skorpor börjar falla, den infekterade fortfarande röd, svullen och öm.

Dålig uppdat.

Publicerad 2012-02-11 20:54:57 i Allmänt,

Kan man skylla på prickarna? Stor vaknade med feber i torsdags och sedan gick den aldrig ner. Natten mellan tor-fre sov vi ingenting. Stor sov 4 timmar på kökssoffan på tor och 3 timmar i soffan igår. Idag har hon legat och huttrat i soffan fram till 16 då vi hade en tid på jouren för en infekterad koppa. Stor, röd och jätteöm! Penicillin! Efter läkbesöket piggnade hon till. Gottgott! Även Mellan, som var med på stan idag, fika och tillhörande stros, har fått prickar nu i kväll, Liten hittade vi på redan tidigare i dag. Jaha, bara att gilla läget och hoppas de får det hyfsat lindrigt.

Trötthet....

Publicerad 2012-02-09 17:11:02 i Allmänt,

Hon åt mellanmål. Hon somnade. Sov i en timma. Vaknade. Sträckte på sig. Somnade om. Sov i ytterligare en timma. Mitt hjärta lider med Mellan. Han är pigg som en mört!

Ännu en sjukdag...

Publicerad 2012-02-09 12:55:55 i Allmänt,

Idag är vi trötta. Stor haft en jobbig natt med kopporna och Liten hostat så hon kräkts... Trodde i en minut: -Nu har vi fått vinterkräk också! Men tack och lov kom vi på att vi missat att ge henne både hostmed OCH ta på blöja innan läggning. Så dagen går om ännu lugnare än vad det gjort tidigare i v. En lätt dammsugning med tillhörande litet röj har det blivit bara. Kl är 13 och jag har inte ens börjat fundera på lunch...

Tisdag...

Publicerad 2012-02-07 08:22:06 i Allmänt,

Stor sovit hela natten hög på tavegyl och Alvedon. Nu morgonhäng i soffan. Planen för dagen är att tona håret, städa badrum och underlätta livet för Stor. Köpte en spray på Apoteket igår, och pipig som hon är, det är inte bara när hon är sjuk, stackars liten, vägrade ens prova den. Liten började dagen med en tur till "skiskohallen".

Tävling???

Publicerad 2012-02-05 20:14:45 i Allmänt,

Inte ofta jag gör det, när jag tänker efter har det nog aldrig hänt. Då är det väll verkligen på tiden??? Jag deltar i en tävling från den HÄR sidan. Så ofantligt mycket fint. Vill verkligen ha ALLT!!!
Så, vad innbär tävlingen då? Man sätter ihop sin dröm outfit... Lättare sagt än gjort när det som sagt var så mycket snyggt... Men jag gör ett försök! Tänker lite vårligt, men ändå varmt nog att ha nu, i typ -20...

Börjar uppifrån...... under...


Blus...


...sjal...


...halsband......byxor...


...och på fötterna...


Klart!

Äntligen!

Publicerad 2012-02-03 22:49:24 i Allmänt,

Efter en av världshistoriens längsta dagar får jag äntligen gå och lägga mig. -Snällasnällasötaste Kottar, i mon sover vi iaf till 07. Ok? Bra! It's à deal!

Hmm...

Publicerad 2012-02-02 22:00:15 i Allmänt,

Vi är inte sams... Vad jag än säger eller gör är det inget som är rätt... Snälla iPhone, snälla! Gör ett inlägg på bloggen! Har snart inga läsare kvar, det finns snart inget att läsa!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela