ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Just NU!!!!

Publicerad 2011-02-28 14:18:07 i Allmänt,


Alvin & gänget, med tillhörande PopCorn! (Stor har gnagt morot på tvären, därav det oranga nyllet.)

Snutte, filt, gose...

Publicerad 2011-02-28 14:11:33 i Allmänt,

Kärt barn har många namn. Hos oss heter Bäbisfilten "Dän". Efter att ha bökat runt i sängen som en mini-gris halva natten skulle man kunna tro att hon skulle vara lite trött. Men, nej! NU sover hon! TRE timmar efter det hon brukar somna. Det är NU hon brukar väckas!

23.51 väcktes vi att hon står i sin säng och vrålar: -"DÄN,DÄN, DÄÄÄN!!!" Filten? Var är filten? Jo, i tummlaren! (Norpade den för tvätt efter att hon somnat igår, känns som om vi skulle behöva MINST en till. Till Stor hade vi 4 Pippi-fodral till hennes kudde och till Mellan har vi 3 stycken små dunkuddar. Perfekt när det måste tvättas. För tvättas MÅSTE det. Snuskiga snuttar är det värsta jag vet.) Mannen kastar sig ner i tvättstugan. Bäbis bökar runt ett par minuter, lägger sig ner och gosar in sitt huvus vid min hals, OCH somnar. Gott! Nu sover vi. Trodde jag.... Men inte! Ca 8 gånger till vaknar hon och vrålar: "Dän!" Leta filt. Somna om...

Varför är vi hemma idag? Ingen är sjuk? Finns inget jag älskar mer än mina barn, men sådana här dagar är på gränsen...

Vad hitta på???

Publicerad 2011-02-28 10:13:33 i Allmänt,

Ska Bäbis sova nu? Ska hon då äta både gröt och välling?  Bara gröt? Bara välling? Ska hon sova ute? När ska vi andra gå ut? Nu? Eller efter lunch? Vad ska vi äta till lunch? Vad ska vi göra ute? Pulka? Skidor? Ska vi plocka fram cyklarna?

Alla dessa beslut...

HemmaDag!

Publicerad 2011-02-28 08:06:36 i Allmänt,

Hade varit bra att fått veta att de haft ett kräk-tillbud på fska så att vi kunnat förebygga liiite tidigare än nu! Ingen sjuk än, men är hemma idag för Stor klagar på ont i magen... Hon är lite känslig i magen, kan det bero på laktosen?, och i går blev det mycket. Bara en korv till lunch och efter det massa cola och godis, nej! vi är inte så petnoga, bara det inte är godis och socker VARJE dag...

Nu lite bilder från gårdagens kalas! ( Nej, ni ser inte suddigt! Korten är tagna med mobilen eftersom JAG glömde kameran...)

... snyggaste skorna...

... i väntans tider...

.. största födelsdagstjejen...

...blivande 5-åring med kompis...

... snart är det min tur...

-Detta vill jag göra igen!!!

Datakursledare??? Jag???

Publicerad 2011-02-27 19:38:41 i Allmänt,

Fm var bara en lång startsträcka mot em. 12.30 packade Stor och jag oss i bilen och begav oss: Mot BowlingHallen! Bowling, Korv&Bröd, glass och 9 förväntansfulla småflickor mellan , vad jag tror, 4-6 år. RoligtRoligt! Bilder kommer i mon då sladdar, ja, båda två, ligger under sängen, och i sängen ligger Mannen och försöker söva Bäbis, går så där efter vad man hör...

Efter bowlandet begav vi oss raskt till BonusMorfarU för upphämtning av skridskor, det var även där jag, för en gångs skull, fick glänsa med MINA datakunskaper. SötasteK har skaffat dator, och det tar sig snart är hon en riktig hacker ;) God mat och fika, som ALLTID, fick vi med. Tack!

Puttrade hem till Man & Småttisar, äta ( Stor som var mätt av korv & glass efter kalaset åt inget när jag åt tidigare), göra läxa, plocka plocka, borsta tänder, pj, saga och GodNatt!
Nu: te och om en stund Solsidan...

Va???

Publicerad 2011-02-27 11:26:30 i Allmänt,

Titta vad jag gör???

... och bra blir det inte!!! Men det är till att göra sig till. Känns som o det är för lite balluns i mitt liv när jag funderar på vad JAG ska på på mig när det stundar BARNKALAS...

Det här med kaffe...

Publicerad 2011-02-27 10:12:40 i Allmänt,

Förstår inte varför jag drycker det. 1) Tycker inte ens det är särskillt gott och 2) Får hjärtklappning och koffeinkicken brutales!!!

Annars? Tittar på LilleFots-fimen och laddar inför eftermiddagen, 12.45 smäller det!!! Har laddat och lagt fram kameran, duktigt duktigt!!! Nu ska vi bara komma i håg att ta med den ;)

Skulle behöva lite blogg-kursande. Nån som kan det här med att få det "snyggt"? Snygga och lätta länkar eller så... Vill inte behöva ha en hel adress utan bara ett snyggt "Här"!

Städning...

Publicerad 2011-02-26 17:48:42 i Allmänt,

... gick sådär. Hittade aldrig städ-lustan... Men det är rent i sängarna, alla fem, rent hos kaninen och hyffsat röjt och lätt dammsuget iaf, det är en dag i mon med ;)

Just nu sitter De Tre Kottarna We i ett badkar fullt med oljigt vatten, spännande! Kan gå hur som hällst!!!

Morgondagen bjuder på barnkalas i bowlinghallen för Stor, ni som läst tidigare då kallad L, och sedan måste vi en sväng till MorfarU för att hämta skriskorna. Det vankas åkning på mån. med tillhörande varmchoklad & bulle

Vi...

Publicerad 2011-02-26 15:03:45 i Allmänt,


...städar Lego...

...och sitter vid datorn...
Kan inte hitta min StädarLusta... Nån som hittar??? Ring mig på mobilen isf!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela