ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Vad tänkte jag på???

Publicerad 2011-09-30 08:37:16 i Allmänt,

Fotografering på fska/skola i dag. Min spontana impuls var att -Klä mina barn lite snyggt!!! Varför då??? Det kan man undra... De ska ju se ut som de brukar göra, som kompisarna kommer ihåg dem. Så! Inga kalas kläder! Men iaf hela och rena!!!


Stor: Ovanpå detta skulle hon även ha Pumatröjan som hon lever och bor i!


Mellan! Har fått stränga order om att inte torka snor på ärmen! (iaf inte på fm)


Liten: I tofs och arveklänning från Tuva!!! Strömpeböxer från egen byrå...

Fredag!!!

Publicerad 2011-09-30 06:03:49 i Allmänt,



Har inte haft ont i halsen på flera dagar så i dag sattsar vi på ett ordentligt pass :) Annars: Fixa Kottar inför fotograferingen, städa, njuta av solen (som de lovat i dag med) Sy upp mina magkattarsbrallor som kom med Posten igår behöver göras med...

Vi drar till skogs...

Publicerad 2011-09-29 06:03:41 i Bakat!,



... ALLIHOP!!! Jag med jobb, Stor med fritids, Mellan & Liten på Mulle- & Knoppgrupp! Så: NU! Packa fikaväskor! Jag ska även ha med ved, stekpanna och alla andra pryttlar för att göra Skrabbelucker. Det var en evighet sen jag gjorde det sist, hoppas jag kommer i håg ;)

HöstRusk!!!

Publicerad 2011-09-28 06:02:49 i Allmänt,



I dag borde vi ha en kaffebryggare på jobbet!!! Sovit hyffsat, ingen hosta vare sig från Mellan eller Liten, men är APtrött ändå... Bäckmörkt är det ute och det låter som värsta höststormen. Skönt att jag har planering till kl 10, behöver bara vara ute i 1,5 timma ;) Jobb till 17.30, sedan snabbt till stan för att hämnta Mellans astmamed.
Nu: Mer kaffe!!!

Sitter bredvid och tittar på alla motionss...

Publicerad 2011-09-27 17:56:13 i Allmänt,

Sitter bredvid och tittar på alla motionssimmare. Spännande! Några simmar som om hajen var efter, andra guppar sakta fram, några svanar som inte vill blöta håret :-) Några valar och några spanande småbrudar. Huvudena går som propellrar på dem: Var är grabbrna? :-) Skrattar nästan högt när jag ser dem!

Måndag!!!

Publicerad 2011-09-26 06:11:00 i Allmänt,



Måndag igen! Skogen för mig, fska/skola för Kottarna. Helgen varit lugn höll jag på att skriva, men det har den ju verkligen inte! Lör var fullt ös från början: Kl ringde 7.30. Upp och i väg med Mellan på Plaskis( Han var så modig, var själv i bassängen, utan Mamma :) Med armpuffar och tätt intill kanten, men han var med och han tyckte det var roligt) Hem fort som ögat för att Mannen skulle iväg och förbereda för ByaFesten, jag hemma med barn. Strax efter att Mannen komtillbaka kom barnvakten SötaAnna så em blev aningen lugnare.  17.30 var vi på plats i Puben. 28 pers, god mat och gott om dryck. TrevligtTrevligt! Inte mycket bilder för jag hade bara med mobilen, så de enda bilder som blev bra var bilderna på maten (Maten stod ju still).

Söndag bestod i en liten sovmorgon, Tack Anna :) och sedan iväg och städa efter festen. Hem och äta lunch, Stor och Anna till Sim&Dans, jag, Liten och Mormor följde Mellan till kalaset. Han har varit så spänd och förväntansfull hela veckan men när vi väl kom din blev det lite mycket. -Jag vill gå hem! viskade han. Så i plyschbrallan fick Mamman vara med på 5-års kalas. Inga bilder för mobilen var inte ens med, jag skulle ju bara lämna och gått hem. Efter en stund vid min sida släppte det lite och till slut var han sitt vanliga Jag. Födelsedagsbarnet var mycket nöjd med sina presenter, gästerna nöjda med köppizza, bästa barnkalasmaten, glass och godispåsar. Mamman tackar så mycket för kaffet!

Fredag!!!

Publicerad 2011-09-23 08:40:15 i Allmänt,



Katterna är utsläppta och raggsockarna på! Strålande sol, fast kallt!!! Planen var att promenera till fska/skola men så blev det inte, öm höft. Men nån vila blir det inte. Helgen bjuder på ByaFest. Så dagen i dag består av förberedelser så långt jag orkar. Överst på listan står en Marängtårta , längre ner står att förbereda mat till helgen, men tårtan MÅSTE göra då den ska med till festen.

Näpp, nu måste jag Pilata mig lite, blir nog bara uppvärmning, lite mage/rygg och avslutningen!
Ha en bra dag!

Måndags kväll...

Publicerad 2011-09-19 21:37:05 i Allmänt,



Nyser och snorar lite lätt... Blir det inte värre är det ok men kurerar mig med pepparmintste med honung och Echinatex. Planen var att jag skulle sova tidigt efter en mardrömmsnatt, men så blev det ju inte... Hollywoodfruarna kom i vägen ;)

Jobbdagen har varit en typisk måndag: Helt hysterisk!!!

Tog svängen förbi butiken, på hemvägen, för att köpa klänningen jag tänkt unna mig för pengarna jag fick av käre BonusMorfarUlf (Han hittade en Haglöfsrygga i Traderkorgen och undrade vad jag skulle sälja den för. -En kr blir utropspris! Fick aningens mer kan jag säga. TackTackTack!) men det blev ingen klänning, det blev en jacka. En grön vinterjacka!!! Fick sen även ta turen förbi en av stadens matvarubutiker för fika och middags inköp. Fikat är till Stor i mon som har en dag i skolskogen och middagen var till i dag. Helt tomt i huvudet var det när jag strosade( läs: irrade hysteriskt) omkring. Men då såg jag det: Pyttipanna! Mellan har pratat om sin &%#?#%! pyttipanna i oändlighet. Så eftersom jag ändå inte var hungrig kunnde ju resten av familjen, som äter pyttipanna, äta det... Så nöjd han blev min lilleplutt :)  De andra var inte lessna de heller...

Söndagkväll...

Publicerad 2011-09-18 20:05:25 i Allmänt,

Trött, trött, tröttast... Ont i ryggen, trötta fötter, axlarna är spända och sitter under öronen...

Fm tillbringades med att städa, em med Stor i stan. Först simskola, vilken vi var 40 min för TIDIGA till. Min tidsberäkning är katastrofal!!! Åka till återvinningen, handla, lämna kläder hos Jenny med pojkar tog inte alls så lång tid som jag beräknade. Så Stor tog ett långdopp i varmbassängen innan det var dax för simskola. Hon tar sig min LillaLutta! Snart, snart, snart simmar hon på riktigt. Sedan var det dans. Brukar sitta och kika och lyssna, de är bedårande söta, men i dag stängdes dörren och gardinerna drogs för. Mycket smussel, smussel och hemlighetsmakerier skedde där inne. 45 min senare kom det ut ett gäng varmrosiga och glada flickor, det hade smidits planer inför uppvisningen :)

Ikväll har det ätits äpplepaj med ByaFestPlaneringsFolket, trevligt.

Nu: Te och vetevärmare för att försöka få ner axlarna, VET att det är insidenten i torsdags som satt sig där...

Den HÄR blir det nästa gång!!!

Publicerad 2011-09-17 17:30:21 i Bakat!,

Färdigt på: 1 tim 35 min
Ingredienser för 8 pers

Pajdeg:
150 g kallt smör
4 dlvetemjöl
0.5 dlflorsocker
1 nypasalt
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk vatten
Pensling:
1 st ekologiskt ägg
1 msk mjölk
1 msk råsocker
Fyllning:
12 stora Granny smith äpplen
1 st citron, saften
50 g smör
4 mskströsocker
2tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära

Gör så här

1. Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.

2. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte.

3. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.

4. Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.

5. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.

6. Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.

7. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.

8. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.

9. Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.

10. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.

11. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

12. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.

13. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.

14. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.

15. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

16. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.

17. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.

18. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.



Recept.se

Nyttig kvällsmat???

Publicerad 2011-09-17 17:09:21 i Bakat!,

Färdigt på: 40 min
Ingredienser för 8 pers

Pajdeg:
2.53.33 dlvetemjöl
0.250.33 dlsocker
100133.33 gsmör eller margarin
Fyllning:
56.66 stfasta syrliga äpplen
11.33 dlsocker
11.33 mskkanel
11.33 mskglass eller vaniljsås till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.

3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.

4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.

5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.

6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

7. Servera med glass eller vaniljsås.



Recepter hittade jag här!

HerreGud!!!

Publicerad 2011-09-17 15:54:10 i Allmänt,

HerreGud vilken lång dag!!! Trodde kl var mycket mer när jag sa till Kottarna att det vad dax att plocka i ordning ute... När vi städat klart var kl BARA 15.30!!! Vad hittar vi på resten av em???

Fm tillbringades i badhuset med Mellan. 30 min Plaskis och 30 min i varmbassängen. Plaskis gick bra. Jag badade med som ett stöd i tillvaron. Nu känns det att han börjar vänja sig, han vet namnet på några i gr och vattenvanan tar sig med stormsteg. Bra beslut att bada i onsdags. När Plasis var slut gick vi förbi varmbassängen som var TOM!!! Vi tar ett dopp! Måste ju passa på när badandet ändå inget kostar ;) Bet 130 pix i onsdags för mig och Kottarna. Snåltarmen tittade ut! I varmbassängen fanns en liten söt vattenrutchkana och efter några åk åkte tom armpuffarna av. Vi var nog lika förvånade och stolta båda två!!!

Fredag!!!

Publicerad 2011-09-16 09:10:26 i Allmänt,



Fast i går var det torsdag jäklar vad tilltrampad, utskälld, mosad och utsketen jag blev. Det är nackdelen med att arbeta med andras barn, alla är inte nöjda jämt. När man då blir kräkt över, jag förstår att föräldern var både arg, besviken ochh lessen, MEN det vat INTE mitt FEL!!! JAG kan inte fatta den sortdens beslut, det gör vår platschef. Det talade jag om ett par gånger, men det hjälpte nog inte. ALLT var MITT fel!!! Tack för det, sa jag. Oftast älskar jag mitt jobb och oftast är föräldrarna väldigt trevliga och tacksamma över allt arbete vi lägger ner för deras barn, men ibland kan jag fundera på vad jag egentligen gör där... Tur jag har mina underbart stöttande kollegor!

Men, men, i dag är en ny dag och solen skiner. Har just gjort morgonpromenaden till&från fska/skola, startat en tvätt och ska nu göra mig ett litet lätt PilatesPass. Mer på schemat står tvättvikning och i em ska Mellan på fotbollen.

Litet bildregn...

Publicerad 2011-09-14 20:27:20 i Allmänt,

Vi börjar med dagen...







Stoltaste Mamman!!! Tre så duktiga Kottar jag har! Eftersom jag inte är lika modig som KusinAnna så blev det inga bad-bilder, är liiite rädd att tappa kameran i vattnet. Men så duktiga! Stor lärde sig att doppa HELA huvudet och hade tävling med sig själv om hur länge hon kunde vara under vattnet: 5 sek! Hurra!!! Mellan vågade sig tom ut på det djupa i barnbassängen och Liten tar sig, med armpuffar och pontoner, fram i vattnet på egen hand. Glada, trevliga och omtänksamma. Efter 30 min bad tog vi en fika och efter det var tanken att vi skulle ta oss ett dopp i varmbassängen. Men inte! Den var bokad. Så vi tog 30 till i barnbassängen.


Väl hemma var det Mellans tur att vara med och laga mat. Det bjöds på korvstroganoff!

Vi fortsätter med bilder från fredagens FotbollsLekis...





Match!






Nu är kl snart 20.30 och jag är aptrött... Ska kolla Fb lite snabbt, sedan bums i säng. Duscha slipper jag ju i dag ;)

Day off!!!

Publicerad 2011-09-13 06:08:14 i Allmänt,



Ledigdag!!! Eller rättare: Sjukskrivningsdag! Idag blir träningen en promenad till och från fska/skola då vi inte har någon bil. Ett litet Pilatespass finns med i planen också, och i kväll lite simskola för Stor. Annars tar jag det lugnt, vila, läsa och kanske fixa i väg en best från Fuji... Ha en bra dag!!! Just det! Måste övervaka min Traderaauktion med :) Hoppashoppas och håll tummarna!

En usel, usel mor är vad jag är...

Publicerad 2011-09-11 20:52:19 i Allmänt,

Fm flöt förbi... Plockade, fixade, tvättade och plockade lite mer. Rensade Mellans garderob och började i Litens... Mannen gjorde hemmahamburgare på Melland beställning. Gottgott!!! Utan bröd för Mamman som måste tänka på siluetten och muskelaturen för att fixa hösten... Sedan packade vi badkläder och begav oss, jag och Stor. På plats i badhuset visade sig att vi var TIDIGA, har det hänt förut??? Men vi var SUPER tidiga eftersom de inte skulle vara ombytta kl 14, utan samlade i entren. Lite känt folk var där. Kusin, klasskompis och gammal fska-kompis. Byta om, duscha och ner i bassängen! Då inser jag: Båder kamera och mobil ligger i skåpet!!! Alltså: INGA bilder!!! Men så duktig hon var!!!! Hon tyckte det var superkul!!! 11 st i gr. varav TVÅ flickor. Tryggt att hålla sig vid kanten i början, men allt eftersom kom hon längre ut i bassängen. Annat var det för Mellan i går... Allt gick bra fram till att en av ledarna lyfte ner han i bassängen: Där bröt han i hop. Satt sedan med mig på bänken el på kanten hela tiden. Nej, han skulle inte i! Fast jag förstår lite, det var bra mycket djupare än han var van vid. Hela sommaren har han fått gå till navel och nu var det över axlarna. Nästa gång får han en chans till och jag har frågat om det är ok om jag är i bassängen, det var det. Efter det får han klara sig själv, då sitter jag med de andra föräldrarna!

14.45 börjar Stors Simskolefröken leka en lek??? Skulle de inte sluta 14.45??? Paniken sprider sig i mig. Jag vill inte plocka upp henne tidigare men dansen börjar 15.15 och det ska duschas, bytas om, ta sig till dansen, in och byta skor. Vi hade varit så förutseende att hon hade danskläderna på redan till badhuset :) 14.52 kommer vi från bassängen! Snabba puckar! Och vi han! Men 5 min till godo var vi vid dansen. Stor grupp med många flickor, så oväntat... Fast många småttisar... Ska ringa  i mon och se om det ev går att byta gr till lite älder, eller om hon är i rätt gr....

Nu: Duscha bort promenadsvetten och sedan bums i säng!

Hej & hå...

Publicerad 2011-09-11 12:51:17 i Allmänt,

Trodde jag skulle hinna blogga lite på fm, men så blev det inte... Har rensat och röjt i Mellans garderob, tvättat och evighetsplockat. Nu strax ta med Stor till stan för simskola och dans. Hoppas på bloggbättring i em/kväll.

Ett steg...

Publicerad 2011-09-09 09:47:22 i Allmänt,

Känner att jag tar ett nytt steg i min föräldraroll, kanske... Från att har varit en SMÅbarns förälder blr jag en förälder med LITE större barn. En förälder vars barn HAR aktiviteter. Det känns som om jag ALDRIG mer kommer att kunna säga. -Nej men vi har inget planerat i helgen! Får lite panikångest när jag tänker på det samtidigt som det ska bli väldigt roligt...

Förlåt, förlåt, förlåt!!!!

Publicerad 2011-09-09 06:10:12 i Allmänt,

För dåligaste uppdat.en!!!


Hade man kunna sparka nån för "Dåligt blogguppdaterae" så hade jag fått det ;) Helgen ser tyvärr inte ut att bli bättre...

Helgens schema:
Fre: Mellan-Fotboll
Lör: Mellan-Plaskis & fika med SötasteAnita
Sön: Mellan- ev kalas
        Stor- Simskola & Dans

Kommer ev med spridda mob.inlägg...

Torsdag!

Publicerad 2011-09-08 06:03:22 i Allmänt,



Nu är vi fitt for fight igen. Lite snor och hosta men den massiva huvudvärken är borta. Gårdagens F-möte på jobbet gick överförväntan, borde väll vara van ;) Men det gick bra, blev inte alls så svettigt nervös som jag trodde jag skulle bli. Fm ska tillbringas på "Lillafska" då deras personal ska planera... Måste rodda fredagen! Har lovat Mellan att gå på fotbollsträningen kl 17. Nu är problemet att jag, var 6e fre, jobbar till 17.30. Hur lösa? Återkommer!

Söndagkväll...

Publicerad 2011-09-04 19:43:29 i Allmänt,

Hade massor i huvudet att skriva om.... Men så fort jag satte mig här sa det bara: Poff! så var det borta... Har haft en bra dag i solen... Em spårade ur lite lätt, en underdrift, när SötasteÅsa var här med sina Kottar (Det var ju inte HENNES kottar som spåradeur, utan MIN Stor. Så här i efterhand har hon insett sin brutala miss och snällt bett om utsäkt). Just det: Liten fick en supersöt klänning i födelsedagspresent, har bild i kameran men orkar inte resa mig för att hämta den... Blir nog outfiten i mon :)

Näpp, ett snabbt röj av vardagsrummet sedan paddar jag min i TVsoffan med en kopp te innan läggdax... Har visst utedag i mon... Hoppashoppashoppas det inte ÖSregnar iaf...

Lördagkväll... eller mer åt 17.30 hållet!!!

Publicerad 2011-09-03 17:31:22 i Allmänt,

Aptrött Liten badar. Vaknar man 5.10 och inte får sovamiddag är man trött så här dags. Mellan och jag har spelat lite UNO och Pappan och Stor spelar TV-spel... Nu badar Liten och jag datar.

Några bilder från dagen...

Morgonens spex-bild!!!


Stor & Liten och ett fat med kakao...












Nya stövlar och docka...






Chokladmarängtårat med Dinosar på...




Mitt lilla hjärta!!!


UNO!!!

Lördag!!!

Publicerad 2011-09-03 08:15:46 i Allmänt,



Medans jag gjorde välling och kaffe tog Liten ett dopp i kassen...

Lördag: KalasDag! Tårta och kakor är förberedda så idag är det städ och bad som gäller innan gästerna kommer.

Här lite bilder från gårdagen...

Trött presentutdelare...


Trött födelsedagsbarn...













Efter presentöppning, påklädning och frukost bar det av mot förskolan en stund. Eftersom Liten varken äter SpännandeFrukt eller glass var vad hon skulle ha med och bjuda kompisarna på inte det lättaste att komma på. Mellan kom på den strålande iden med smothisar så det blev det, för nått annat kom vi verkligen inte på. Fskafolket tyckte också det var ett bra och anorlunda fika, nyttigare än glass, roligare än banan!



På kvällen rasade vi av oss  på baksidan. Katterna hade varit ute störredelen av dagen och var inte sugna på att gå in. De håller sig i närheten så man hör derar plingor nästan hela tiden och hör man dem inte kommer de när man ropar, duktiga killar!!! Två honkatter har de skrämt i väg från "sitt revir" så än har det inte varit några riktiga fajter...

Eftersom det var Litens födelsedag fick hon välja maten för dagen. Gissa vad hon valde.... Stips!!!





-Tott! (-Ta kort på mig!)





Mer bilder från dagen i dag, lördag, kommer...

Som en iller!!!!

Publicerad 2011-09-02 15:36:47 i Allmänt,

Kände mig lite trött och hängig. Men efter en RedBull och lite avsmakning av marängtårtssmeten har jag sockerkickat BRUTALES!!!! Nu: Städa badrummet!!!

Stora kissar!!!

Publicerad 2011-09-02 09:41:34 i Allmänt,

Kastrerade och klara! I går var de ute knappt en timma, utan sele men med ständigt sällskap. I dag, snabba som illrar, smet de ut när jag kom hem efter att lämnat på skola/fska. Så nu har de varit ute över en timma utan sällskap. Ställde upp altandörren och höll mig i köket. Katterna höll sig mest i trädgården med små utflykter ut på gärdet. Jaxon hämtade jag på vägen en gång där han låg och vässade klorna :) Nu är de inne, belönade med varsin skinkbit, så nu ska Mamman ta sig till tränandet, ska vi orka vintern är det dax att ta tag i det...

Ofrivillig bloggpaus...

Publicerad 2011-09-01 06:08:21 i Allmänt,

Blev det... Men har onte orkat, har inte haft nått att skriva om... Efter lördagens 30-års partaj, mycket trevligt, mycket gott, utvecklade sig kombon öron-& bihåleinflammation. Nu när det lättat har StoraHostan infunnigt sig. Så nu hostas det så det ekar från fler i hus nr 8. Stor har fått en uv-släng, har preppat henne med c-vitaminbrustabletter och hon får dagen på sig att kissa ut det annars blir det vc i mon.

Katterna hos veterinären gick bra. Så små och ynkliga efter narkosen, de så ut som två ugglor i lådan när vi kom hem på kvällen. Väl ute på golvet var de alkoholpåverkade små Bambisar.... Men nu är det gjort och de mår bra. Ska tillbaka om tre v. och få andra dosen vacc.

I dag drar ht-11 igång på riktigt! Stor har första jympan, eftersom hon var sjuk förra torsdagen, och Mellan har Mulle. Helgen blir lugn på aktivitetsfronten då danser och badverksamhet drar igång NÄSTA helg, då jädrar då är det på riktigt... Nu: Måste kolla rec. på tårtan och skumrutor, ska handla efter jonn och i mon stundar Bäbis 2-års dag. Kalaset går av stapeln på lör em!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela