ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Regn, regn och åter regn......

Publicerad 2009-07-31 13:57:38 i Allmänt,

Så vad finns att göra??? Vi har spelat spel, påbörjat semesteravslutnings städet och tvätten, den obligatoriska.... Barnprogrammen har surrat i bakgrunden.... på diskbänken ligger kvällsmaten och tinar, det blir kräftor för de stora och grillspett för de små.

I onsdags, semesterns första HELT regnfria dag, begav vi oss till Pippis värld i Vimmerby, huvaligen vad långt det var. Nästa år tar vi stuga och övernattar. Med fika och regnkläder begav vi oss. Regnkläderna lämnade vi dock i bilen, ingen strålande sol men heller inget regn, än finns det hopp. Fast vi missade nog att ta med Knoddarna och fick i stället med oss två uppskruvade propellrar, det var sannslöst, det pratades och sjöngs och stojades i bilen HELA vägen ner, Z sov den sista milen. Jag trodde inte att det skulle vara SÅ mycket folk eftersom vädret var ganska instabilt, men där hade jag fel. Det var hur mycket folk som hellst. Till och med L tyckte det var för mycket för att vi skulle orka tränga oss fram till alla föreställningar, men till Pippi och Ronja tog vi oss. När vi gick mot Villavilerkulla gick vi ifatt Pippi och hennes pappa och hon PRATADE till och med med oss, Ls lycka var gjord. Efter föreställningen, när vi stod och åt glass som bäst, kom även en av piraterna och pratade med oss. Zs ögon lyste!!!!

Piraten & Tommy...


glassen....På Pippis öde ö...

L slutar aldrig att förvåna, fast egentligen borde jag inte bli förvånad för hon är ju inte den där blyga lilla Knotten längre och har inte varit på länge, men ändå blir jag lika förvånad när hon gör saker hon aldrig skulle gjort för ett år sedan. När vi var och tittade på Ronja satte sig alla rövarna på marken och sa till barnen att när de räknat till tre skulle barnen springa fram och krama dem. Det gör hon ALDRIG, tänkte jag. Inte först, men med mig i den ena handen och Z i den andra gick vi iaf dit för att titta på dem. När rövaren sedan satte sig ner och pratade just med henne så fick han faktiskt en stor kram.
Rövaren tog henne i handen och med Pappa & Z i släptåg gav de sig ut i skogen för att jaga varg.
Med sand i strupen var vi bara tvugna att ta oss till SockerdrickTrädet och köpa sockerdricka. Vi hoppade i höet i Rasmus lada & tog oss över floden med färjorna....


utan att bli för blöta.

Det var en toppen dag, och återigen var det inte de små som gnällde mest.... Konstigt!!!! 


Det är vi som är Pysslingarna!!!!

I famnen har Z Vovven, Jamen har fått konkurens av en liten Båtsmanhund han köpte i Pippibutiken, så nu bär han runt på Katten, Kudden & Hunden!!!!

Mätta vänner.....

Publicerad 2009-07-28 17:28:59 i Allmänt,

Diskmaskinen susar lugnt och barnen matar kaninen. Ute blåser det kallt och rönnbären är nästan mogna, det känns som höst i luften. Dagens bråk är glömt & förlåtet. Jag har en vision om att jag som förälder ska kunna tajta ihop mina barn, lite vi mot världen känsla. Den finns där redan nu det märks tydligt när en av dem får en tillsägelse, då kommer genast den andre till räddning. Tänk att kunna behålla den känslan även som tonåringar och sedan som vuxna, att alltid veta att syster eller bror finns där oavsett vad som händer i världen. Att ha någon att kunna lita på i alla lägen. Jag vill ju även att de ska lita på mig & N. Att den ena, säg Z, ringer en sen lördagnatt och säger: -"Mamma, du måste komma och hämta oss (L,Z& vänner) ..... är skitfull och vi kan inte ringa till föräldrarna!"    -"Jag kommer på stört!" Visst måste vi visa att vi inte tolererar vilket beteende som helst, men jag vill ändå att det är MIG dom kommer att ringa eller komma till när det är något. I visionen ingår även att mina barn kommer att bli ärliga och stå för vad de gör och säger. Att de vet att man får TYCKA vad de vill, kanske inte alltid SÄGA vad de vill, men ändå om de gjort det stå för vad de sagt eller gjort. Att lära sig skillja på sak och person. Bara för att man inte alltid i alla lägen tycker samma som någon behöver inte det betyda att jag tycker illa om dig som person. Jag har en kompis, nej, jag till och med vill kalla henne vän, här kallar vi henne LillaJ. Vi tycker SÄLLAN samma sak, i politik, religion, livsfrågor, med mera med mera.... Men jag tycker så otroligt mycket om henne ändå, och jag vet att det är ömsesidigt. Jag vet även att när det verkligen gäller finns hon där, hon skulle en sen kväll lämna man & barn en stund för att komma till undsättning....

Usch!!!!!

Publicerad 2009-07-28 15:57:42 i Allmänt,

Vilken dag!!!! Inget har gått min väg.... N fick kasta sig i väg på jobb i morses, vi hade iof inget inbokat i dag mer än att en städning vore på sin plats. Börjar väll städa själv då tänkte jag, men inte. Två Knoddar som inte alls var på min sida, det gick inte att lämna dem två sekunder utan att de rök i hop. Z har nu två rivmärken på ryggen och två blåmärken efter ett flygande soffbord, allt är hans kära systers förtjänst. Tillslut blev jag så arg så jag slängde ut dem i sandlådan, tror ni inte att då börjar det två små grynen KASTA sand PÅ VARANDRA. In och sitta på backarna i hallen. Arg mamma talar om att som straff ska ALLA barnrummen städas, både deras sovrum & lekrum..... L skriker som om hon blir slagen, -"Dumma mamma, jag kommer aldrig mer att lyssna på dig!" -"Kom med nått nytt!" mummlade jag och vände ryggen till. Z lunkar in på sitt rum: -"Igge äda!" -"Ja, städa du!" Nu är N äntligen hemma och jag fått lite gjort, fast vi är inte riktigt samms än, får ta det efter maten, Knoddar med Pappa steker pannkakor.

Jag har fått i väg en best. till HM, två koftor, båda till MIG & ett turkost fleeceställ till L. Hittade en jätte snygg kofta på Gina i går men mannen i mitt liv såg MYCKET skeptisk ut, den var dessutom lite väl dyr, ungefär lika mycket som BÅDA koftorna tillsammans jag just beställt. Allra hellst skulle jag vilja ha en Odd Molly ponscho....

men dom är dyra dom.....

L fick lite av sitt stros tillgodosett igår. Var i staden där Lillebror, MobboJ, bor. N var med för att komma med goda tips&råd gällande ett altan bygge och efter det fikade och strosade vi lite. Efteråt, vi som bor på landet måste ju passa på så fort vi är i en stad med mataffär, så handlades det. I en STOR affär vi inte hittar i, så mycket vi "hittade på vägen" blev det + att vi missade mycke som vi inte hittade/orkade springa och leta efter. Ett stort plus med att handla i större affärer är att Ls laktosfriahylla har ett roligare sortement än vad vi är vana vid, så hon fick flera goda jogurtar och ny "chokladfestis".

Efter regn.....

Publicerad 2009-07-26 19:38:22 i Allmänt,

kommer sol, säger de ju!!! I dag stämmer det, efter att det hela em bara vräkt  ner skiner nu solen igen.... Och nu är det ju dax att krypa till kojs, iaf för SmåKnoddar. Nej inte riktigt än, just nu sitter de vid köksbordet och degar med den nya MyLitlePony degen de fått av Farmor&Farfar, måste erkänna att jag också varit med en stund, den var otroligt mjuk och go att ta i. Hade kameran varit på min sida hade jag fotat dem med tillhörande Zs Jamen, alltså katten, som sitter i klädd de nya bäbis kläderna och filten på fönsterbrädan och tittar på när de degar.

Idag har jag nog med råge gått upp et kilo el två. Vi har varit på kalas hos Ns päron, här även kända som Farmor&Farfar. Gott gott & mätt mätt som alltid. Efter mat och kaffe kom FasterA med sambon U hemvändandes efter en vecka vid havet, de såg rysligt utvilade ut....... Nej, de hade inte heller haft strålande väder men väldigt bra ändå.

Djurparken har även fått sitt årliga besök, det blev Mamman, Knoddar & Mormor som begavsigt dit i fredags. Ns jobbtelefon ringde 06.50 så det var bara för han att kasta sig i väg. Så Mamman, allså jag, packade ner fika, regnkläder & Knoddar i bilen och styrde kosan mot djuren. Det blev en toppen dag, några regnkläder hade vi inte alls behövs, strumporna gick därimot att vrida ur efter en dag i gummistövlar när vi på em satte oss i bilen....
Zebror på mycket långt håll....


Giraffenbäbisen måste också fotas.....


Z & Mormor står och tittar ut över savannen....


mer giraffer.....


Z och jätteapan.....


L kastar sig upp i sadeln.....


Z kastas upp i sadeln....


I motljus: L kommer ridande som om hon aldrig gjort annat....


I motljus: Z kommer ridandes, premiärtur minnsan!!!!!!!


När vi vinkat Hejdå till Flamingosar & Pingviner traskade vi trötta och nöjda efter dagens äventyr mot bilen, och vad såg vi inte där i tunneln???? Bäbiselefanten!!!!! Den vi inte alls fått med på foto eftersom den envist hållt sig på fel sida savannen hela tiden. -"Ta kort på den, nu när den står still!" skrek L så det ekade.

Update.....

Publicerad 2009-07-23 10:30:24 i Allmänt,

Z har kissat på pottan IGEN, alltså andra gången IDAG!!!!

Magen.....
http://wwwc.aftonbladet.se/foraldrar/grafik/0209/24graviditet/graviditet.html
Hm... vägde mig i söndags, vilket inte hör till vanligheten eftersom vågen lätt sätter sig i hjärnan på mig, men har gått upp 4,5 kg sedan Luciahelgen då jag var på jouren för halsfluss, och då hade jag gått ner mer än fem kilo sedan gången där innan.... Undrar om det är gott med grädde i stället för mjölk till blåbärskrämen jag kokat till lunch???

Dagen efter.....

Publicerad 2009-07-23 10:13:29 i Allmänt,

känner jag mig, NÄSTAN lite bakis fast ändå inte om ni förstår. Gjorde ett försök att dra ner på blodtrycksmed. i går eftersom läkaren sagt att det borde gå nu när jag fått ner både blodtryck & puls, men INTE med stort I. Satt med hjärtklappningen Allan i går em och det har inte riktigt lagt sig trotts att jag tog en tab. i går em, blir rastlös och trött på samma gång. Det västa är när det hållt på en stund för då får jag kramp i hela bröstkorgen, helt ofarligt säger läk., men VÄLDIGT obehagligt. Har även slutat med Amimoxen för urinvägsinfektionen, efter inte ens 4 av 10 dagar, pga att magen rasade, och då menar jag rasa ordentligt. Så i morses var det BARA tre tabletter till frukosten, hjärt., järn & multivitamin. Känner mig som en pillerknaprare.....

Veckan har varit lugn, tisdagen tillbringade jag och Z hemma medan L&N var på äventyr på ett upptäckarmuseum. Vi var ute i blåsten i nästan två timmar på fm och lekte i sandlådan, grejade i lekstugan och Z trampade trehjuling. Efter en bastant lunch vilade vi i en timma. Så mysigt att ligga och snusa bredvid en sovande tvååring,  det går inte att beskriva, det måste upplevas. På em lekte vi inne med ladugårdsdjuren och garaget innan de andra kom hem. Inga större krav ställdes på mig då han är nöjd bara jag sitter med. Han leker och grejar mest själv, det räcker att jag ligger på mattan med en ko i handen och ibland bara ger lite feedback på det han gör, typ: -Vilken fin hage du gjort till fåren.... Våran lille tvååring är snart inte så liten längre känns som om moppe och körkort väntar bakom nästa krök, han har nämligen börjat kissa på pottan, STORE killen, så nöjd med sig själv, och så stolt mamma......

Mätt som en plätt....

Publicerad 2009-07-20 18:16:23 i Allmänt,

igen!!! Det känns som en trend att säga: -"Jag är mätt så jag tror jag dör!!!" Mycket kan bero på att jag TROR att jag kan äta lika mycket som före jul men att så INTE är fallet. Fast en del på att maten jag ätit den senaste helgen varit rätt god.... Middagen i dag hade lite FredagsKänsla....


Sist jag sa de magiska orden var på kalas så sent som igår. Duktig som jag var tog jag iaf med kameran, men bara ett kort togs och det var på blommorna vi själva tog med.....

Lite bilder från Forntidsbyn....


Strax efter att bilden tas står Z på näsan och Ls vattenflaska, till stor sorg & saknad, går sönder...


Brödet vi smakade på smakade lätt av "plajwood"....

Trevligt, trevligt och inte en droppe regn föll förrän när vi satt oss i bilen...

Äntligen har Lillebjochan kommit hem. Jag och L var och hämtade han hos mormor efter att vi varit på MVC för obligatorisk väg och mätning. BM tror på en liten Knodd i magen, strax över 2 kg vid beräknad födsel, eller så tror hon att läk. på Ante har mätt fel och jag ligger ca 10 dagar efter i graviditeten. Vore ju bra att veta eftersom dagen då vi ska planera det planerade snittet närmar sig....
Z hade haft det bra hos Mormor, sorg & gråt när vi åkte därifrån, och till på köpet sa Mamman Nej när han ville gå och säga HejRå till "Buna" läs Hej Då till Korna!!!! Sorg & tragedi!!!!

Medans jag & L var i stan staketade N i trädgården, nu efter maten har han både hängt & vikt tvätt, kan det bero på något jag sa FasterA????Vi väntar....

Publicerad 2009-07-19 11:15:40 i Allmänt,

på att dagen ska starta.... Tvättat litet, badat barn, vikt tvätt, städat badrum, packat och grejat, men ändå vill inte dagen riktigt ta fart, brukar bli så hos oss när vi går och väntar. Just nu väntar vi på att kl ska bli tillräckligt mycket för att väcka Z som redan sover, och för att äta lunch, lämna Z hos Mormor och sedan dra vidare på kalas.....

Kamera på vift....

Publicerad 2009-07-18 18:29:54 i Allmänt,

Nä, så illa är det inte, den ligger i bilen som är i staden med man & Knoddar, där av inga bilder på dagen, för att lämna återvinning och bunkra inför lördagsmyset.

Dagen har varit semesterlugn. Fm tillbringades i en forntidsby på behagligt avstånd, det var ForntidsVecka på tapeten så stället kryllade av stenåldersmän/kvinor och det fanns massor att göra. Vi gjorde små lersaker att hänga i halsband, L gjorde en mus av kottar och kolklister, halsband av tänder, fråga inte vems tänder, gjordes med, vi tittade på grisar och kalvar, smakade på olika sorters stenåldersgodis som torkade blåbär & ananas. I ett av husen bakades det bröd som vi smakade på, tack och lov för Längtan!! Men den stora favvo sysslan var nog att försöka fylla en sjö med sten & gräs. Varmt och klibbigt var det, när jag tog av Knoddarna regnbyxorna jag tvingat på dem var de blöta som om de kissat ner sig båda två. Z hade nog ios trampat i lite långt i en av sjöarna, eller så har han fasansfull fotsvett. När vi kom hem hade Z somnat gott i bilen och jag trodde, ibland går det, att N skulle kunna bära in han för att låta han sova vidare. Han vaknade till så jag kröp ner i storasängen med han för att se om han somnade om, men ICKE!!! Pigg som en mört var ungen, därimot inte Mamman, SnälleN lät mig sova gott en stund genom att ta med Knoddarna ut och Staketa i trädgården. Tack!!!

Jag är inte van att vara upp så sent längre. Ns syster A var här i går kväll, jättemysigt var det. Vi grillade lax, karré och korv, jag gjorde egen potatissallad, tyckte själv att den blev helt OK, fast den var MYCKET bättre när den stått ett dygn när vi åt den i dag. Coscossallad och Rödlökssallad. Till efterrätt blev det inga Obbomar som Z önskat utan vattenmelon och choklad. Till allt detta hade det varit gott med lite vin, men som det naturligt faller sig fick mamman avstå, då även alla andra också. Det är så sällan vi träffar A på egenhand så pratet bara bubblade ur oss allihop. A med Mannen i sitt liv har hyrt en stuga vid havet nästa vecka, hoppad ni får bra väder och kan njuta ordentligt!!!!

Under em har här även spelats spel till tusen!!! A hade med presenter till Knoddarna och L fick ett My Little Pony spel som föll i fruktansvärd god jord. Det spelas som om vi aldrig spelat förr.....

Memester....

Publicerad 2009-07-17 14:27:47 i Allmänt,

sa L när hon var liten. Nu efter fyra vanliga dagar är det snart dax igen. Denna gång blir det dock Hemester då ingen resa är planerad.

Veckan har flytit på. Tisdagen lugn förutom ett Förlossningsavd. besök på kvällen. Ns syster Le var här på em för att gratta L i efterskott, hon han inte mer än hem och vända då N ringde och frågade vad hon gjorde på kvällen eller om hon kunnde komma hit och ha Knoddarna när han följde med mig till sjukan efter en dag med konstanta sammandragningar och huvudvärk, jag sa ju att jag kände mig konstig i kroppen....

CTG & u-ljud gjordes och allt såg bra ut, TOM både puls & blodtryck har aldrig varit så bra. Så med ömmande mage, efter en dag med sammandragningar är det inte bara ömmt, det är vrålont, åkte vi hem till Le och två sovande Knoddar. Tack Le, du är en pärla!!!

Åter till sjukan på ons. för det inbokade besöket på Antenatalavd. Fortfarande ont i magen men inte lika hårt sammandraget, allt såg bra ut. Datumet för att planera det planerade snittet flyttades fram ett par veckor. Annars inget nytt... Fikade med VännenA i flera timmar på Rådhusfiket, Gudars vilken god Mocka de har, helt koffeinstissig åkte jag hem senare på em, trött & glad.

Gårdagen tillbringades med Svärmor&Svägerska i det STORAVARUHUSET. Mycket trevligt, lite dyrt men trevligt.... Jag fyndade mig en snygg skötväska, det är ingen skötväska i grunden men med de rätta atteraljerna så får det plats pryttlar för tre Knoddar mellan 5 & 0 år.... Sicket klipp!!!

4 "vanliga" dagar.....

Publicerad 2009-07-14 10:44:17 i Allmänt,

N jobbar så Knoddarna är på fska. Lämnade i morses, med Ls bilstol i släptåg, de skulle på utflykt hela dagen, sedan begav jag mig till mvc/labb för sedvanliga besök. Annars blir det lugnt i dag, känner mig konstig i kroppen, rastlös, trött och yr på samma gång, lite konstigt väder, är nog åska på väg, kan bero på det....

Tand fen har varit här under natten. L tappade ju tand nr 2 i en riskaka på väg till Sthlm.....

Båring, båring, båring......

Publicerad 2009-07-11 15:28:42 i Allmänt,

Gårdagen tillbringades mestadels tillsammans med LillKnodd, alltså Z. på fm var vi och lämnade tillbaka ryggsäcken vi lånat i från BonusMorfarUs K. Fika & god lunch. På em tog vi en tupplur i soffan och efter det blev det lite tvätt och dammsugning. När N kom hem på kvällen blev det litet fredagsmyz i soffan, bara jag, N & Z. L var sedan torsdag em hos mormor.

Dagen i dag hade jag tänkt att grabbarna, N&Z, skulle tillbringa tillsamans medans jag fick lite egentid med ev shopping, men inte. När jag gjort mig klar för avfärd bröt Lilleman i hop: -"Mi mä,mi mä, mi mä....!" --"Ja, du får väll följa med!" Så, jag och Z tog bilen till närmsta StörreStad och gjorde ett kort stros med fika. Jättemysigt. Det är inte alls jobbigt på något sätt att ha med han, men ibland kan det vara skönt att göra något ensam.....

När vi kom hem var det dax att ta tag i städet, vilket hade varit väldigt skönt om det iaf hade varit mer än på börjat efter mer än två timmar.... Tror Mamman är i behov av en riktigt långpromenad......

Borta bra.....

Publicerad 2009-07-09 15:31:40 i Allmänt,

men hemma är nog ändå alltid bäst.....

Men först lite bilder från 5års kalasen...


i stövlar och sommarklänning...

-Det var ett frisyrhuvud!!!!

Lillebror fick också paket...

Tårtan!!! L har satt i ljusen själv...

Mmmmm, det ser så gott ut!!!

På RIKTIGA dagen blev det marängTårtan!!!!

BonusMorfar fick rycka ut med handkraft....

Tre intensiva dagar i StoraStadenSthlm följde raskt efter allt kalasande. Det har varit jättemysigt, lite tjat & gnäll men mest från de stora i resesällskapet faktiskt. Måndagen började i ottan, det var längesedan Mamma&Knoddar behövde ställa någon klocka. 9.11 gick tåget. Stora fika väskan samt TVÅ väskor med lek&spel medföljde. Z&N sov stora delar av resan medans Mamman&L spelade spel, fikade och myste i FYRA TIMMAR!!! Men det gick jättebra. Från tåget var det tunnelbana till hotellet. Snyggt, fräscht & rent. Lastade av grejer och tunnelbana in till slussen. Mycket tunnelbana har vi åkt!!! Vidare till Livrustkammaren för att titta på prinsesskläder. Låååångt och gå, men hade vi tagit bussen hade vi missat MammansKusinF med man och barn som kom knatandes. Vi hade messat lite för att ev få plats med en fika någonstans men nu behövde vi inte messa mer utan prata live. Hur stor är chansen att springa på någon man känner, dessutom någon man tänkt fika med i Sthlm???? Var inte detta en STORstad??? Fikan lades dock på is tills vidare, svårt att få plats med allt på tre dagar. När vi väl kom till Livrustkammaren var kl 16.45 och de stängde 17.00. In snabbt som ögat för att få se lite klänningar. Men det räckte, L var nöjd och det huvudsaken. Vi knatade mot Slussen via GammlaStan, handlade lite proviant till morgondagen och färdkost så att vi stod oss ut till hotellet som låg ÄNDA BORTA VID Globen..... Två trötta tappra Knoddar åt Nuggets med god aptit. Sedan bums i säng..

Tisdagen örjade med HOTELLFRUKOST, Mamman&Pappan hade längtat i flera veckor och det var lika fantastiskt som de föreställt sig det, Knoddarna mindre impade. Tunnelbana mot Slussen, Katarinahissen ÄNDA UPP och alla trappor NER,

Vill inte alls bli fotade med utsikten från Katarinabron...
 
och sedan färja ut till Djurgården.

Z på "Färjan"!!!

 När vi gick förbi ett korvstånd på väg mot Skansen kom både L&Z på att de var så rysligt hungriga. Så, en korv med strips intogs. Väl inne på Skansen stod Mammans BonusFasterG och väntade. Sedan följde apor och Akvariet...Medans jag fotade den övre av bilderna kom en apa gåendes på staketet bakom och strök mig med svansen i nacken, det var lite otrevligt måste jag säga...ormar, krokodiler, massor av olika fiskar, spindlar och andra läbbiga djur såg vi. Både L&Z var helt saliga. Fast det var lite läskigt att gå genom BarnensRegnskog, först cellskräck för att det var så trångt och mörkt sedan en ilsken apa som hoppade i träden ovanför oss och tillsist de glashala plankorna att gå på gjorde att L flera gånger ville vända och gå tillbaka, men med massa folk bakom var det knappt något allternativ. Vi höll varandra hårt i handen och härdade ut.

Efter Akvariet fikades det, det åktes tåg, åts mat, några drack alkoholhaltiga drycker, läs N&G, köptes godis och strosades runt, vi stod även flera gånger under tak och bara tittade på varandra medans vi väntade på att åskskurarna skulle passera.Vid 16 snåret gav vi oss av ner till scenen för att titta på genrepet till ALLSÅNGEN!!!!För er som inte var med säger bilderna: INGENTING!!!

16.30 öppnade sig himmlen och vi var blötare än blötast. Då tog vi bussen in mot stan, kramade G hej då och tog tunnelbanan ut till hotellet. Där gick vi till resurangen och åt sen middag, det får man på semester bestämmde vi enhälligt.  Efteråt masade vi oss upp till rummet, trötta, nöjda, glada och så mätta....

På onsdags morgonen var det dax att packa.... Vad fort tiden gått!!! Sedan HOTELLFRUKOST, tunnelbana till Centralen för att lämna av all packning och sedan vidare till Naturhistoriska, men på stationen blev det STOPP!!! Det regnade! Å inte lite heller, till slut var hela stationen fylld med vatten, det forsade ner i rulltrappor och hisstrumma, återigen stod Mamman&Pappan med blöta skor. Det var bara att vika upp byxorna och vada ut. Jag hade vatten upp till fotknölarna, smidigt med Converseskor trodde jag, men inte..... Båda Knoddarna i sulkyn klarade sig från vatten.

Väl inne på NH såg vi den, den vi alla väntat på, fast mest L...... Dinosaurieskelettet!!!!

Ett foto blev det, sedan var kameran full....

Men det fanns massor att titta på: Grottmänniskor, kalvar med TVÅ huvuden, sälar och miljoner andra saker. Dit åker vi igen!!!  Eftersom vi blivit lite sena pga regnskuren blev det inte så många timmar på museet som vissa hade önskat, utan vi fick ta tunnelbanan tillbaka och studdsa på tåget. Fast en glass han vi med innan. På tåget var det tokmycke folk och våra platser upptagna. -Hur gör vi nu då? undrade Pappan lite försynt.
-Ni sitter på våra platser, ni får flytta er!" sa Mamman

Regnet det bara öser ner....

Publicerad 2009-07-05 14:47:25 i Allmänt,

Gårdagens kalas gick kalasbra. Bilder kommer, jag lovar. Nu packas det för fullt för i mon bär tåget av mot Sthlm. Grädden skall även den vispas för strax kommer BonusMorfarU med K på extra insatt minikalas. MarängTårta med hallon & jordgubbar....

Ingen åska....

Publicerad 2009-07-02 13:50:35 i Allmänt,

men VÄLDIGT varmt. JAG brukar inte vara den som klagar över värmen, men i dag slår det alla rekord.  Tom jag flyr ner i bunkern. Fm har tillbringats i staden S, fika med GravidaVännenA, och ett kort stros på stan. A köpte en jättesöt liten bäbis mössa på Polarn, rea rea!!!! Jag investerade i nytt regnskydd, har letat mig fördärvad men hittar inte vårt, men nu kommer det nog snart fram nu när jag köpt ett nytt ska ni se, och jag skulle inte förvånas ett dugg om pumptermosen kommer krypandes heller vilket ögonblick som hellst eftersom jag köpt en ny, även en nätkasse till sulkyn köptes på BP.

Helgen som varit har också varit varm, dock inte tokvarm utan mer behagligt varm, Knoddarna tillbringade större delen av den i "poolen"...

Du & jag, lillebror....

Z alias Lillrumpan passar i L gammla bäbissims brallor....

Ls PiratenParty i tisdags gick kalas bra. Presenterna flödade, mestadels jättebra grejer och hon var strålande nöjd med allt. Tack alla snälla kompisar!! Piraten blev en hitt. Lekar & skattjakt med. Vännen AA gjorde en strålande insatts på sin egen födelsedag och belönades med varma tack, och en Termos-Att-Hålla-Drinken-Kall-I med tillhörande muggar.Colla GrabbPirater...

-"FrökenA! Titta på mina nya sår..."

 Gårdagen hos BonusMorfarU gick jättebra, alla nöjda och glada när Mamman&Pappan kom för att hämta Knoddarna vis 17 tiden. Då bjöds det på grillat på altanen, smaskens för hungriga magar. En stor påse morötter, rivsår & värmeutslag tog vi med hem.  Alla andra barnen lyssnar på Nike&Nilla, L&Z lyssnar på Puhg, stavas nog inte så, så i bilen på väg hem ekade -"Jag är en liten gosse i från staden...."  för att ingen skulle somna, tandborstning och bums i säng, duscha kan vi göra i mon tänkte mamman, men det hanns inte alls med i morses då båda barnen sov till 7.45, så det var två lortgrisar som lämnades på fska i dag. Det bjuder vi på!!

Vilket väder....

Publicerad 2009-07-01 14:00:26 i Allmänt,

tropiskhetta har det varit länge, men nu regnar det. Det är iof varmt, men det regnar.

Dagen ser för mig ut nästan som vanligt, ett besök på MVC på fm, allt såg bra ut. Magen växer i "sin" kurva, lagom blodtryck för "min" kurva och pulsen låg stadigt på 93, inget HB togs. L&Zs dag ser inte alls ut som vanligt, ingen fska här idag inte. Kl 08.40 stod en röd saab innehållande BonusMorfarU med fru redo att hämta två förväntansfulla Knoddar. Z dock lite grinig, han skulle nog egentligen behöft sova....

Nu åskar det igen, återkommer....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela