ziggessyster

Snorträsk eller Änglatorp?? Det är frågan... I hus nr 8 bor Mamma, Pappa, Storasyster Stor, Mellan & Lillasyster Liten. Följ vår, ibland trista, vardag genom regn, rusk, sol och värme....

Lördagkväll!

Publicerad 2012-03-31 20:30:08 i Allmänt,

Trött! Vissa nätter sover jag hyfsat, vissa nätter inte alls. Natten till idag var Inte alls. Hostande Mellan, sparkande Liten och fisig Stor var tre orsaker. Ser verkligen fram emot att lära mig insomningsavslappningsövningen sjukgym pratade om. Nattat Liten, Stor och Mellan ska bara se färdigt på Happyfeat sedan tar vi något försenad Jordtimmen och går och knoppar in.

Bakdag!

Publicerad 2012-03-31 11:48:27 i Allmänt,

Recept från Kalasmammorna.

Havrekakor med russin:

175g rumsvarmt smör
3dl havregryn
3dl vetemjöl
1½dl socker
1tsk bikarbonat
1½dl russin

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser utom russinen för sig.
3. Rör ner det rumsvarma smöret tills degen blir lättarbetad.
4. Tillsätt sist russinen och knåda in dem i degen.
5. Rulla till bollar och lägg på smord plåt. Platta till försiktigt och grädda i cirka 10 minuter.

Ljusterapi!

Publicerad 2012-03-30 11:49:44 i Allmänt,

Sitter på solig altan, fast lite kallt var det så filten fick hämtas. Har varit en snabbis i stan, Fkassan (den Infon hade hon lätt tatt på telefon) hämtat paket. Ett traderafynd och ett från Meandi. Så nu kan jag leva och dö i mina yogaböxer :) banken var jag med. Har stört ihjäl mig på att om man anmäler vab via telesvar får man bet porto på blanketten men inte om man anmäler via nätet. Så nu har nytt bankkort fixats så att jag med slipper porto. Är väll kanske sist i världen med det.... Gårdagen tillbringades hos läk och sjukgym. Så nu är planen att Mamman börjar jobba på mån. Tror inte jag blir "bättre" av att bara gå hemma längre... Behöver ha med konkret hjälp med att lära mig hantera min stress och det känns bra att träffa stressmänniskorna så jag tror det löser sig. Bara komma ihåg att andas med.

Dagen!

Publicerad 2012-03-26 17:48:25 i Allmänt,

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/935290/images/2012/pic_195638615.jpg" class="image">

Sova?

Publicerad 2012-03-26 03:55:27 i Allmänt,

Ligger i Mellans säng. Aptrött. Klarvaken. Konstig dag det varit. Känner mig liten. Mycket liten. Avslappning, borde göra lite avslappningsövningar.

Igen?

Publicerad 2012-03-20 16:00:09 i Allmänt,

Nu har jag gjort det igen! Rest mig upp. Gått ut i köket. Står där som ett fån. Vad i Herrans namn vad det jag skulle göra? Mitt minne är som en guldfisks...

Påsktävling!!!

Publicerad 2012-03-19 08:53:09 i Allmänt,Jag tävlar hos Kalasmammorna om det här fina påskinspirerade bak-kitet
från Ditt Skafferi.
Klicka HÄR om du också vill vara med!

Vill du vara med och tävla om bak-kitet gör följande:

1. Gilla Ditt Skafferi på Facebook

2. För dig med blogg - Kopiera bilden och den kursiverade texten här ovanför och publicera i din blogg (se till att länkarna fungerar!) Bifoga sedan länken där du skrivit om tävlingen (hela URLen) i kommentaren till oss.

För dig utan blogg - Tipsa minst 5 av dina vänner om tävlingen via mail (använd gärna bilden här ovanför) och skicka kopian till oss(sofiahard@hotmail.se)

Tävlingen pågår tom söndag 25/3.
Lycka till!
/Annett & Sofia

Lunch!

Publicerad 2012-03-17 13:20:48 i Allmänt,

LCHFigt! Baconsås och broccoli till Mamman. Samma + pasta till Kottarna. Nu ska här bekämpas magkatarren jag gav mig igår med hjälp av chips och cola.

Vilken dag...

Publicerad 2012-03-17 11:40:22 i Allmänt,

Innan kl ens var 11 hade vi gråtit alla 4a... Bra gjort Mamman, verkligen... Fikan står fortfarande kvar på bordet... Ingen disk ens inställd i diskmaskinen... Förutom MIN kaffemugg... De är snart 5 och 7,5... Ställer jag för höga krav? Att öppna luckan? Ställa in sitt glas? Är jag för hård när jag tycker att de ska veta var stövlar rep mössa ska vara efter att man klätt av sig när man varit ute? När ska jag sluta behöva påminna? Hur länge ska man behöva påminna om att man faktiskt måste KLÄ PÅ sig för att gå ut? Det här med att leva i nuet kanske vore nått att ta tag i på riktigt??? Ringde för att få lite hjälp med det... De har kötid på TVÅ till TRE månader... Just det! Har jag sagt att det inte var kristaller i örat??? Det var stressrelaterad yrsel... Sjukskriven till sista mars...

Hur menar hon?

Publicerad 2012-03-16 18:43:33 i Allmänt,

Liten: -Jag måste bajsa! Vara fjed! (Vara i fred) Kom mamma, hålla mig sällskap! Sitta pallen, pjata med mig!

Bläsch!!!

Publicerad 2012-03-13 20:42:12 i Allmänt,Var hos den mycket trevlige och nogranne sjukgymnasten idag igen. Han knådade, värmde och undersökte. Han gick även igenom ett avslappningsprogram och sa: -Sen kan du få lite ont i nacke/axlar alt huvudvärk! LITE??? HerreJävlar vad ont det gör!!! Så nu är jag inte bara yr, nu har jag värk med! Tack! Verkligen! Nä, jag ska väll inte gnälla, han sa även att det är kroppens sätt att protestera, protestera mot att jag protesterar mot att vara spänd som en fiolsträng längre. Fick med avslappnings-& mindfulnesövningar och en ny tid nästa v. med hem.

Hemma Är det hostig med tillhörande feber nu med. Mellan har ju astmahostat sen natten till mån och nu har även febern gjort sällskap. Tack ÖmmaModer som förbarmade sig över han i dag. Han var ÖVERlycklig över att fått vara med Mormor på jobb. Tack!

Torsdagem!

Publicerad 2012-03-08 15:54:42 i Allmänt,

Sitter i soffan med en sliten Liten. Efter en stökig natt var hon nog för övertrött för att komma till ro och sova 20 på fska. Risken finns att vi somnar i soffan.

Medveten bloggpaus...

Publicerad 2012-03-08 09:47:18 i Allmänt,

Tack SötasteÅsa som hämtar och kör mina barn till skola/fska, och även körde hem mig efter att hon fångade upp mig i trappan på förskolan i början av veckan, blev liiite mycket att både klä på-ge frukost-få ut genom dörren OCH promenera till skola/fska, blir tårögd av tacksamhet bara jag tänker på dig <3 Tack ÖmmaModer som förbarmar sig över yrdotter, bjuder på god mat och vårkänslor. Tack MorbrorJocke som hämtar barnen så de äntligen får en kortdag på fska/fritids, och Tack Mannen! För att du står ut med en yr, trött och illamående liten fru <3 Illamåendet lättar ibland och inte lika konstant lika yr HELA TIDEN, nu är det mer att det kommer och går :/ Trappor och lutande umder lag är vidrigt! Så: att sätta mig bakom ratten finns inte i tanken än. Kl 8.30 i mon kommer ÖmmaModer och kör mig till läk. för återbesök.

Mellan har i natt sovit med NYA GosigaKudden! Men undrade lite frågande varför de gammla kuddARNA fortfarande var i tvätten? Mmm, jag kommer ju inte ner till tvättstugan du vet, gubben! -Just det! Då ska jag be Stor visa mig så kan JAG tvätta åt dig! ( Får nog börja fundera på det här med arbetsfördelningen här hemma ;)

Hallå???

Publicerad 2012-03-04 20:47:36 i Allmänt,

När illamående för en stund avtar liiite skulle ju en normalt funtad människa tänka, efter att inte ha ätit någor mer än en korv och lite broccoli under dagen: -Vad ska jag passa på att äta för nyttigt nu? Näpp, inte Mamman! Hon tänker: -Om jag skulle gå ut och hämta chokladen i kylskåptet... Nej! NU var jag ju inte SÅ dum så jag GJORDE det! Det blev lite ihoprörd hallonjoghurt först...

Skjidor?

Publicerad 2012-03-04 17:44:31 i Allmänt,

Haft en underbara em, om man räknar bort yra och illamående, i Kleva. Skridskor och grillat och sen lite kaffe på det. Tackar SnällasteBonusMorfar för hämtning och hemkörning!

Vad var det jag skulle göra???

Publicerad 2012-03-02 09:36:10 i Allmänt,

Mår faktiskt aningens bättre idag. Fortfarande konstant massivtåksjukeillamående men yrandet är inte så konstant utan kommer mer i intervaller.

 Går här och har en känsla av att det var nått jag skulle göra! Det är ju inte så att jag de senaste dagarna bokat in något och i kalendern är det tomt sånär på det jag redan avbokat, och det är nu DUBBELkollat så att det verkligen ÄR avbokat... Något jag ändå tänkte göra när jag ändå bara sitter här och inte kommer på vad det VAR jag skulle göra var att fixa håret, eftersom jag ändå MÅSTE duscha! Plockar fram färgkartongerna och blir stående... En-två par handskar, en-två efterbahandlingsmedel, en-två flaskor som färgen ska blandas med, EN tub med färg??? I en av kartongerna finns det ingen färg! Bha! Ringde SötaAnna på LA , självklart får jag byta, med DET lär ju inte hände den här veckan (Vågar inte ens tänka på att sätta mig bakom ratten än :(  

Näpp... Duscha måste jag iaf göra...

Torsdag...

Publicerad 2012-03-01 17:14:29 i Allmänt,

...att titta på Småttingarna när de badar, det blev min syssla idag. Annars har dagen varit lugn, satt på altanen i min kändisoutfit och pratade med SötasteAnita. Åt rester från igår, behövde inte ens värma. Startade disken...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela